El malbaratament alimentari és un dels grans reptes del segle XXI, amb conseqüències ambientals, socials i econòmiques significatives.
La meva proposta te com a finalitat reduir aquest malbaratament i fomentar una cultura de sostenibilitat i responsabilitat, involucrant a l'ajuntament, establiments, botigues i ciutadania del nostre poble per conventir-lo en un referent en la lluita contra el malbaratament alimentari.
Objectius:
1. reduir el malbaratament alimentari generat pels establiments locals.
2. Sensibilitzar la població sobre la importància de consumir de manera responsable.
3. Fomentar la col.laboració entre comerços, restauradors/es i la ciutadania.
4. Crear una xarxa de suport que permeti donar una nova vida als aliments excedents.
Aquesta campanya es recolzaria amb activitats com tallers i xerrades, campanyes de comunicació, concurs, avaluació i seguiment per veure l'impacte.
A continuació, anomeno alguns punts claus que pot aportar aquesta campanya pel nostre poble:
-Impacte social
-Beneficis econòmics
-Sostenibilitat Ambiental
-Imatge del Poble
-Educació i Conscienciació
-Col.laboració amb Empreses Locals
-Suport de Polítiques Públiques
-Participació Comunitària
Compartir